Festival Dag In De Branding – KORZO: Confessions, Claudio Baroni
February 26, 2022
The Hague
Korzo Theater

In de zomer van 2021 leek de pandemie ten einde, maar de wereld om ons heen was een ravage, constateerde Claudio F Baroni. Lege steden, dagelijks nieuwe besmettingscijfers en talloze anonieme doden. In Confessions wil Baroni reageren op deze benauwende sfeer. Hij koos een aantal gedichten van Anne Carson die in woorden vat wat we nu zo enorm missen: de menselijke relaties en conflicten, die onlosmakelijk verbonden zijn met namen, gezichten, heden en verleden. Carsons poëzie draait om die kleine alledaagse gebeurtenissen, die plots uit ons leven verdwenen zijn.

Vis insita (2021) is gebaseerd op een techniek die Baroni ontwikkelde voor contrabas en een loopstation, waarbij de bassist een snaar aan één stuk door strijkt. Door gebruik te maken van het loopstation wordt dit gestapeld tot een gelaagd en veelstemmig akoestisch bouwwerk. Tijdens Dag in de Branding wordt het stuk uitgevoerd op piano, bass klarinet, electrische gitaar, contrabas en accordion, allen met loopstation.

Ezequiel Menalled (Modelo62) “Ik geloof dat Claudio een sterke muzikale taal heeft opgebouwd die hem onderscheidend en uniek maakt.” Lees het complete interview hier.